fredag 19. juni 2015

Å være tynn er ikke det samme som at du lever sunt

Media flommer over av stoff som handler om kropp, kilo og mat. Noe fokus er det også på trim, men gjerne da med fokus på aktiviteter jeg for egen del tenker er uoppnåelig. Jeg heier på oppslagene og tiltakene som bidrar til økt aktivitetsnivå. De første skrittene mot et mer aktivt liv, med fokus på bevegelsesglede og de små forandringer som i sum gjør en stor forskjell.

For det er altså mer helseskadelig å være inaktiv enn overvevektig. Resultatene fra den mest omfattende helseundersøkelsen i Europa noen sinne viser at dobbelt så mange dør av inaktivitet som av fedme.

ProfessorUlf Eklund ved Norges Idrettshøyskole mener samfunnet er orientert om fedme og overvekt i for stor grad. Store forskningsmidler bevilges til prosjekter som handler om overvekt, og mediene renner over av slankestoff.
– Vi ser fedme og slanking hvor enn vi snur oss, både i tradisjonelle og sosiale medier. Trening er også mye omtalt, mens fysisk inaktivitet ikke ofres mye oppmerksomhet. Det er betenkelig når vi ser hvor alvorlige konsekvenser inaktivitet faktisk har, sier Ekelund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar